עוגת גבינה באסקית של שף Santiago Rivera ממסעדת La Vina – סאן סבסטיאן ספרד. מיעוט מרכיבים, פשטות בהכנה וטעם מופלא.
13/06/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.8 א' צפיות
- 6 מרכיבים
- 1.05 דקות
- 20 מנות
- קלי קלות
- 6 תגובות
מנפים 70 גרם קמח ומניחים בצד. מדליקים תנור ל – 210 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר קילו גבינת שמנת 27% שומן לפחות (אני השתמשתי בפילדלפיה), ומקציפים בעזרת וו בלון. מוסיפים בהדרגה 350 גרם סוכר ומקציפים 2 דקות. לאחר 2 דקות מפסיקים את פעילות המיקסר ומגרדים את דפנות ותחתית הקערה למרכז. מפעילים את המיקסר ומוסיפים 7 ביצים, ביצה אחר ביצה (לא מכניסים בשום אופן את כל הביצים יחד לקערת המיקסר!!!) ומקציפים 2 דקות נוספות.
מוסיפים בהדרגה 500 מיליליטר שמנת מתוקה לקצפת ומקציפים שלוש דקות. מוסיפים רבע כפית מלח וממשיכים להקציף דקה. מכבים את פעילות המיקסר, מכניסים לקערה 70 גרם קמח ומקפלים לבלילה בעזרת מרית (כדי שהקמח לא יעלה בהקצפה), שוב מפעילים את המיקסר עד שרואים שמתקבלת מסה במרקם חלק. בשלב הזה המסה מאד תפוחה ומאד נוזלית. זה בסדר.
מניילנים רינג בקוטר 24, מקמטים 2 ניירות אפיה ומרפדים את הרינג (ניתן להכין בתבנית עגולה בקוטר 24). יוצקים את הבלילה לרינג ומכניסים לשלב השני התחתון של התנור. אופים 50 דקות, לאחר 50 דקות מציצים בעוגה, היא עדיין לבנה, מעלים את חום התנור ל – 240 מעלות ואופים כ – 15 דקות נוספות / עד לקרמול פני העוגה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לצינון מלא. מכניסים למקרר למהלך הלילה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.