עוגה פרג ואגוזים בחושה מהממת בלי מיקסר. מבטיחה לכם שברגע שתכינו אותה תשכחו מכל המתכונים האחרים לעוגות הפרג.
02/07/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 128.9 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 40 עד 45 דקות דקות
- 20 מנות
- קלי קלות
- 4 תגובות
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. משמנים תבנית חד פעמית גדולה ומניחים בצד. מנפים 2 כוסות קמח ומניחים בצד.
מכניסים לקערה 2 כוסות קמח, 1 אבקת אפיה, כוס וחצי סוכר, 100 גרם פרג טחון טרי, 100 גרם פחות 2 כפות (ששומרים בצד) אגוזי מלך גרוסים ומערבבים היטב דקה.
מחממים במיקרוגל כוס חלב כדקה וחצי. בינתיים מוסיפים לקערה כוס שמן, 5 ביצים, כפית תמצית וניל אמיתית ומתחילים לטרוף במרץ. מוסיפים כוס חלב רותח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים כפית סודה לשתיה, טורפים כדקה ומעבירים לתבנית האפיה. אופים כ – 40 דקות. לאחר 40 דקות במידה וקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא נקי מוציאים את העוגה מהתנור.
כשהעוגה בתנור מביאים לסף רתיחה בסיר קטן 250 מיליליטר שמנת לקצפת ומכבים להבה. שוברים לתוך הסיר 100 גרם קוביות שוקולד לבן, ממתינים דקה, מערבבים היטב ומניחים בצד. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים את הקרם הדליל שהספיק להתקרר על העוגה החמה. לאחר שהקרם נספג מפזרים על העוגה 2 כפות אגוזי מלך גרוסים (ששמרתם בצד). העוגה מעלפת כשהיא בטמפרטורת החדר.
המידות קצת סותרות… \r\nכתוב 2 כוסות קמח 280 גר ואחכ סוכר כוס וחצי 300 גר…\r\nאיך הגיוני?? משתמשת בכוסות שונות ???
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.