עוגה כזאת עוד לא אכלתם! חמצמצה, מתקתקה, נמסה בפה, ארומה משגעת, פשוט מעדן! רוצו לנסות..
14/01/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 20.2 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 40 דקות
- 30 מנות
- קל
- 2 תגובות
מחממים תנור ל – 180 מעלות. מנפים 300 גרם קמח ומניחים בצד.
מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, מוסיפים בהדרגה כוס וחצי סוכר ומקציפים במהירות בינונית 5 דקות.
לאחר 5 דקות מפסיקים את פעילות המיקסר, אוספים את המסה מהדפנות למרכז בעזרת מרית וממשיכים להקציף. בשלב הזה מוסיפים 4 ביצים בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשניה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
לאחר שהביצה האחרונה הוקצפה 2 דקות מכבים את פעילות המיקסר, אוספים את המסה מדפנות הקערה למרכז, מוסיפים כוס קמח , 100 גרם קוקוס, מיץ מלימון שלם, חצי מיכל יוגורט, גרידה מקליפה לימון שלם ומקציפים 2 דקות נוספות / עד שהמסה אחידה ומכבים את המיקסר. אוספים שוב את המסה מהדפנות, מוסיפים את חצי מיכל היוגורט הנותר, כוס קמח ומערבלים דקה נוספת עד שרואים שהקמח הוטמע במסה.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, מעבירים את המסה לתבניות, מפזרים מעל המסה פתיתי קוקוס לחים ואופים 40 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא נקי.
שלום. יש לימון ויש לימון. האם ניתן לדייק בכמות מיץ וגרידת הלימון , אולי כפות או במידה יוניברסלית של כוס. 1/3 1/4 וכו׳ . ותודה על מתכון נהדר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.