סלט גרגירי חומוס ועשבי תיבול משגע. בריא, טעים ונפלא להגשה.
16/09/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
3 / 5 | 3 מדרגים
- 98.8 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 90 דקות
- 5 מנות
- קל
- 3 תגובות
מכניסים כוס גרגירי חומוס לקערה, מוסיפים 4 כוסות מים ומשרים במהלך הלילה. מסננים את הנוזלים מהחומוס ומעבירים את החומוס לסיר בינוני. מוסיפים לסיר 5 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית. כשהמים מתחילים לרתוח מנמיכים להבה, מסירים את הקצף הלבן שנוצר על המים ומוסיפים רבע כפית סודה לשתיה. (לא יותר!) מבשלים כשעה ורבע / עד שגרגרי החומוס רכים.
מכבים להבה, מסננים את הנוזלים, מעבירים לקערה, וממתינים שגרגירי החומוס יתקררו. כשגרגירי החומוס קרים קוצצים דק חצי חבילה כוסברה וחצי חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
חוצים חצי פלפל ירוק חריף, מסירים את הגרעינים, פורסים דק לחצאי טבעות ומוסיפים לקערה. שוטפים את העגבניות, מחלקים כל עגבניה לרבעים ומוסיפים לקערה. חוצים בצל סגול בינוני ל – 2, פורסים דק לחצאי טבעות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים כף גדושה לימון כבוש, מיץ מלימון שלם, כפית מלח, כף שמן זית ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים זרם דק שתי כפות טחינה גולמית על הסלט ומגישים
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.