מרק גולש משגע!
10/04/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 17.1 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 180 דקות
- 5 מנות
- בינוני
מרק גולש משגע!
חותכים בצל לקוביות קטנות ומניחים בצד. פורסים 10 שיני שום לאורכם ומניחים בקערית.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהן הופכות שקופות.
מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים לטגן כ – 2 דקות. מוסיפים כף סוכר ו – 2 כפות סילאן, מערבבים, מבשלים כ – 2 דקות ומעבירים את התערובת לקערה.
מכניסים לסיר (מבלי לשטוף אותו) את קוביות הבשר בזו אחר זו וצורבים אותן מכל הכיוונים. כשקוביות הבשר נצרבות מחזירים את תערובת הבצל, הסילאן והסוכר לסיר.
מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, 2 כפות רסק עגבניות, פלפל צ'ילי ומערבבים. סוגרים מכסה ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים וחצי.
לאחר שעתיים וחצי מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות בינוניות, ומוסיפים לסיר. מנערים את הסיר מידי פעם כדי שהמרק יכסה את תפוחי האדמה. מרק הגולש מוכן לאחר חצי שעה / כשתפוחי האדמה רכים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.