מעטפה בהפתעה הפתיעה אפילו אותי. התכוונתי להכינה כמנת פתיחה לערב שבת. בערב נשארתי עם "מעטפה" אחת, בלי מנת פתיחה ועם מתכון מנצח!
24/10/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 15.9 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 35 דקות
- 8 מנות
- קל
מבשלים תפוח אדמה גדול כ – 25 דקות / עד לריכוך, מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. מקלפים את תפוח האדמה חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד. קוצצים תכולה של 2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים קוביות בצל מ – 2 בצלים ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 100 גרם בשר טחון, מערבבים ומועכים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פטריות קצוצות מ – 2 קופסאות שימורים, קוביות תפוחי אדמה, מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות.
מוסיפים חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח, רבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים. מבשלים דקה נוספת ומכבים להבה. מעבירים את המלית למסננת לסינון הנוזלים בערך לשעה (בשום אופן לא ממלאים את בצק העלים במלית שיש בה נוזלים! חייבים לסנן!)
מדליקים תנור ל – 200 מעלות חום. מחלקים את בצק העלים ל – 8 ריבועים. ממלאים בנדיבות מהתערובת במרכז כל ריבוע, לפחות 2 כפות מלאות, מעבירים 2 קצוות למרכז ומהדקים היטב את 2 הקצוות יחד, מעבירים קצה נוסף למרכז ומהדקים אותו ל – 2 הקצוות. (תתקבל צורה של מעטפה פתוחה)
מקשקשים ביצה עם חצי כפית סוכר, מורחים את הביצה על כל המעטפות וגם על המלית. מפזרים על הבצק שומשום, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 30 דקות / עד שהמעטפות מזהיבות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.