מתכון לשקשוקה עם זיתים חריפה אש שממש לא כדאי לכם לפספס. תכינו חצי חלה או לחם ואתם מסודרים.
08/10/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 12.4 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 60 דקות
- 4 מנות
- קל
מתכון לשקשוקה עם זיתים חריפה אש שממש לא כדאי לכם לפספס. תכינו חצי חלה או לחם ואתם מסודרים.
חותכים 3 בצלים גדולים לקוביות בינוניות ומניחים בקערית. חותכים 4 עגבניות גדולות לקוביות בינוניות ומעבירים לקערית אחרת. קוצצים 2 פלפלים ירוקים חריפים לקוביות קטנות ומניחים בצד. פורסים לפרוסות דקות שיני שום מראש שום שלם ומניחים בצד. שוטפים במי ברז כוס טבעות זיתים ירוקים ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים לסיר את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים 2 דקות נוספות.
לאחר 2 דקות מוסיפים קוביות מ – 4 עגבניות גדולות, את שיני השום הפרוסות ומערבבים מידי פעם. מבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות מוסיפים 2 כפות גדושות כמון, כף גדושה זעתר, כף פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח ומערבבים. מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, כוס טבעות זיתים ירוקים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם.
לאחר 45 דקות מוסיפים 4 ביצים, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות נוספות עם מכסה סגור / עד שהביצים בשלות. (לפני הוספת הביצים שמים לב שהמסה סמיכה אך לא סמיכה מידי. אם המסה סמיכה מידי מוסיפים עוד רבע כוס מים ומערבבים)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.