בטטה צלויה וקונפי שום, מרכז השולחן והאירוח שלכם יהיה צבעוני ומושלם. לא תאמינו כמה פשוט לבשל טעים 😋
20/10/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 8.0 א' צפיות
- 6 מרכיבים
- 50 דקות
- 1 מנות
- קלי קלות
- 1 תגובות
מניחים בטטה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכניסים לשלב האמצעי בתנור וצולים כ – 40 דקות / עד ריכוך הבטטה. יתכן ותידרש שעה. לאחר כ – 40 בודקים, מחדירים סכין חד לבטטה, אם הסכין אינו חודר בקלות הבטטה עדיין לא מוכנה וצולים זמן נוסף.
מכניסים את שיני השום לקלחת, יוצקים שמן זית עדין על שיני השום עד כיסוי, מניחים את הקלחת על להבה נמוכה מונמכת ומבשלים כ- 40 דקות / עד ריכוך שיני השום.
ההגשה – חוצים את הבטטה לאורכה מזלפים מעליה כ – 3 כפות שמן שבושל עם השום וכ – 8 שיני קונפי שום, מעטרים בעלי טימין, מפזרים מלח גס ומגישים.
הערות: ניתן לצלות יותר מבטטה אחת, תלוי במספר הסועדים, יש במתכון אקסטרה קונפי שום, הוא נשמר נהדר בצנצנת סגורה וישמש אתכם בתיבול מאכלים ואפילו להברשת טוסטים שנייה לפני שהם נכנסים לטוסטר (זה יוצא קטלני).
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.