למה צריך ללכלך את כל הסירים בבית אם אפשר להכניס הכל לסיר אחד? האורז קצת רטוב וסופח את העסיסיות של העוף. תבשיל משגע ומומלץ!
28/08/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 15.0 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 244 דקות
- 5 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
למה צריך ללכלך את כל הסירים בבית אם אפשר להכניס הכל לסיר אחד? האורז קצת רטוב וסופח את העסיסיות של העוף. תבשיל משגע ומומלץ!
קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. מגרדים עגבניה במגרדת גסה ומניחים בקערית נפרדת.
בסיר רחב שמתאים גם לאפיה בתנור (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. (מערבבים מידי פעם) כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים כ – 5 דקות מכל צד.
לאחר שחלקי העוף טוגנו 10 דקות מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, עגבניה מגורדת, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כפית וחצי מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית כורכום, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה וחצי.
לאחר שעה וחצי בוררים, שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר. מפשירים כוס ורבע אפונה מוקפאת, מניחים אותה בקערה, יוצקים כוס מים רותחים, ממתינים דקה, מסננים את הנוזלים ומוסיפים לסיר מערבבים, מניחים את חלקי העוף על האורז וסוגרים מכסה. טועמים את מי הבישול, אם לטעמכם חסר מלח זה הזמן להוסיף.
מבשלים כ – 22 דקות / עד שהאורז מוכן. כשאורז מוכן מכניסים את הסיר עם מכסה סגור לתנור למשך שעה ואופים בחום של 200 מעלות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.