אורז עשיר בטעמים מהמטבח הפרסי. חמצמץ, מתקתק, צבעוני וחגיגי. מתאים לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים.
18/03/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.2 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 23 דקות
- 8 מנות
- בינוני
אורז עשיר בטעמים מהמטבח הפרסי. חמצמץ, מתקתק, צבעוני וחגיגי. מתאים לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים.
חוצים 2 בצלים גדולים לחצי, פורסים לחצאי טבעות ומניחים בצד.
מקלפים 2 גזרים וסלק גדול, מגרדים במגרדת גסה ומניחים בצד.
קוצצים דק עלים מגבעול סלרי, עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה, עלים מ – 10 גבעולי כוסברה ומניחים בצד.
מפרידים את העלים הירוקים מהגבעולים הלבנים האמצעים של עלי המנגולד, קוצצים דק את העלים הירוקים ומוסיפים לקערה עם הירקות הירוקים.
בסיר רחב ונמוך (רצוי סוטאג') מחממים 2 כפות שמן 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הגזר והסלק ומערבבים. מטגנים יחד עם הבצל 2 דקות נוספות.
לאחר 2 דקות מוסיפים את כל הירקות הירוקים, מערבבים ומבשלים 3 דקות נוספות. (מערבבים מידי פעם)
בוררים ושוטפים את האורז, מוסיפים לסיר, מערבבים, מבשלים תוך ערבוב את האורז עם כל הירקות 2 דקות ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מיץ מלימון שלם, 2 כפיות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, חצי כפית כורכום, מערבבים, (טועמים, אם חסר מעט מלח מוסיפים כעת ומערבבים) מנמיכים להבה ומבשלים 23 דקות / עד שהאורז בשל.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.