מתכון לאורז עם פול / פולייה בג'ורה טעים אש! חיסלתי חצי סיר.
20/08/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 28.4 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 40 דקות
- 8 מנות
- בינוני
מרתיחים 800 גרם פול מוקפא עם הרבה מים (לפחות 8 כוסות), מוסיפים כפית מלח, כפית כמון ומבשלים 25 דקות / עד לריכוך ומכבים להבה. מוציאים את הפול לקערה ושומרים את הנוזלים. (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול – זו לא חובה)
בינתיים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בצד. קוצצים לטבעות דקות 4 בצלים ירוקים ומניחים בצד. קוצצים דק חבילת כוסברה גדולה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים טבעות בצל ירוק, מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים 3 כפות גדושות שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים כף וחצי כמון, כפית פלפל שחור, כפית וחצי מלח, מערבבים מבשלים 4 דקות ומכבים להבה.
בסיר רחב אחר על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן דקה. מוסיפים לשמן 3 כוסות אורז בסמטי ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפול והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 +3/4 כוסות מהנוזלים שבסיר, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 22 דקות.
טועמים את הנוזלים בסיר לאחר כ – 4 דקות אם חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח. אם חסר תיבול מוסיפים כפית כמון ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.