גלילי פילו במילוי פירות יבשים טעימים כל כך שזה לא יאמן. קראנצ'ים מבחוץ, עסיסיים מבפנים ממש תענוג.
18/01/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 12.0 א' צפיות
- 15 מרכיבים
- 40 דקות
- 24 מנות
- קל
גלילי פילו במילוי פירות יבשים טעימים כל כך שזה לא יאמן. קראנצ'ים מבחוץ, עסיסיים מבפנים ממש תענוג.
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום.
בעזרת סכין רחבה קוצצים דק 100 גרם משמשים מיובשים, 100 גרם שזיפים מיובשים, 100 גרם חמוציות מסוכרות, 100 גרם אגוזי מלך ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה 2 כפות פתיתי קוקוס, 2 כפות סוכר חום כהה דביק, 2 כפות סילאן, מערבבים היטב ומניחים בצד.
חוצים 12 דפי פילו לאורך. מכל דף פילו יתקבלו 2 מלבנים. ממיסים 200 גרם חמאה במיקרוגל ומניחים בצד.
מניחים מלבן פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת, מקפלים לריבוע, מניחים כף מתערובת הפירות היבשים קרוב לקצה הבצק הקרוב אליכם, מקפלים שליש מהבצק על התערובת, מקפלים למרכז את השוליים, מגלגלים מברישים בחמאה ומניחים את כל גלילי הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (רצוי בתבנית הברזל של התנור).
מקשקשים ביצה בקערית, מורחים על כל גלילי הפילו ביצה ואופים 40 דקות / עד שהבצק זהוב.
מכינים את הדבש – מכניסים לתוך סיר קטן חצי סוכר, רבע כוס מים, מניחים על להבה בינונית מונמכת, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מרבע לימון, מבשלים 7 דקות נוספות ומכבים להבה.
לאחר שהבצק נעשה זהוב מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את הדבש שהתקרר בינתיים על גלילי הפילו בעזרת כף. לאחר שגלילי הפילו מתקררים לגמרי מפדרים אותם באבקת סוכר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.