פילה עוף וגזר ברוטב סצ'ואן לארוחת הצהריים שלכם. תגישו עם אורז לבן ואתם מסודרים
17/12/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.2 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 50 דקות
- 5 מנות
- בינוני
פורסים 2 בצלים לטבעות דקות בעזרת מנדולינה ומניחים בצד, פורסים 4 גזרים גדולים לטבעות דקות בעזרת מנדולינה ומניחים בצד. חותכים 5 בצלים ירוקים לטבעות ומניחים בצד. קוצצים דק עלים מחצי חבילת כוסברה ומניחים בצד.
במחבת נון סטיק רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים נתחי פילה עוף, מטגנים אותם מכל הכיוונים עד שהם משנים את צבעם ומעבירים לקערה.
מחזירים את המחבת ללהבה (אין צורך לשטוף), מחממים אותה מעט, מוסיפים כף שמן וממתינים כחצי דקה. מעבירים למחבת את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים את טבעות הגזר ומערבבים. מבשלים 4 דקות ומוסיפים את פילה העוף.
מוסיפים 3 כפות רוטב סצ'ואן, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות רוטב טריאקי, כפית מלח, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות. מנערים את המחבת מידי פעם.
לאחר 20 דקות מוסיפים טבעות מ – 5 בצלים ירוקים, עלים קצוצים דק מחבילת כוסברה, מערבבים היטב, סוגרים מכסה ומבשלים 15 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.