אין ירושלמי שלא מכיר את החמין המדהים הזה. אם בא לכם לגוון ולהחליף את החמין המסורתי עם בשר הבקר לחמין קליל ומשגע אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה.
19/01/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 46.5 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 900 דקות
- 6 מנות
- בינוני
אין ירושלמי שלא מכיר את החמין המדהים הזה. אם בא לכם לגוון ולהחליף את החמין המסורתי עם בשר הבקר לחמין קליל ומשגע אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה.
מביאים לרתיחה בסיר גדול 3 ליטר מים עם כף מלח, מוסיפים 500 גרם מקרונים, מבשלים כ – 11 דקות / עד שהמקרונים כמעט מוכנים מכבים להבה ומעבירים למסננת לניקוז הנוזלים.
מוסיפים למקרונים שבמסננת כפית פפריקה מתוקה, כפית בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית קינמון מערבבים ומניחים בצד.
חוצים 2 בצלים גדולים ל – 2, פורסים לחצאי טבעות דקות ומניחים בצד.
מכניסים לקערה גדולה חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, רבע כפית קינמון, את חלקי העוף ומערבבים.
בסיר טפלון רחב על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 3 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את ירכי העוף כשעורם מופנה לתחתית הסיר ומטגנים 10 דקות עד שהעור של העוף משחים.
לאחר 10 דקות הופכים את ירכי העוף, מוסיפים את חצאי טבעות הבצל, מטגנים 10 דקות נוספות ומכבים להבה. (מערבבים מידי פעם)
מקלפים 4 תפוחי אדמה גדולים, פורסים לטבעות, מתבלים בחצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית בהרט, , רבע כפית פלפל אנגלי, רבע כפית קינמון ומניחים בצד.
מניחים בתחתית סיר אחר טבעות תפוחי אדמה מתובלים מ – 2 תפוחי אדמה, מעל טבעות תפוחי האדמה מניחים חצי מכמות המקרונים, מעל המקרונים מניחים את העופות עם הבצל, מעל העופות עם הבצל מניחים את יתר המקרונים, טבעות מ – 2 תפוחי אדמה ומעל הכל יוצקים את כל השמן שנותר בסיר.
גוזרים נייר אפיה כקוטר הסיר ומניחים על המקרונים, אוטמים את הסיר בנייר כסף ומעליו שמים את מכסה הסיר.
מכניסים לתנור ואופים ב – 100 מעלות חם למשך הלילה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.