קינוחים בכוסות – קרם שוקולד ואגוזי לוז מקורמלים, קלים להכנה וטעימים ברמות קשות. מכורים לשוקולד? המתכון הזה בשבילכם.
28/10/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 4.5 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 7 דקות
- 15 מנות
- קל
מכינים מסת ג'לטין – מכניסים לתוך קערית 30 גרם מים. מפזרים מעל המים 6 גרם ג'לטין, ממתינים 10 דקות, מחממים במיקרו גל כחצי דקה בפולסים קצרים עד לקבלת נוזל שקוף ומניחים בצד לצינון. (זהירות!!! לא לחמם את הג'לטין יותר מידי, הוא יגלוש! לחמם רק עד שנעשה שקוף).
מביאים לסף רתיחה 250 מיליליטר שמנת מתוקה ו – 100 גרם חמאה. מכבים להבה, מוסיפים לקלחת 300 גרם שוקולד מריר, 200 גרם שוקולד חלב, 2/3 כוס פרנג'ליקו, מערבבים היטב ומוסיפים ומוסיפים את מסת הג'לטין. מערבבים עד להטמעה ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר.
מקצפים 500 מיליליטר שמנת מתוקה לקצף יציב אך לא נוקשה. מטמיעים את השוקולד בשמנת מתוקה ב – 4 פעימות ובתנועות קיפול. מעבירים לכוסות של קינוחים ומכניסים למקרר להתייצבות.
מכינים אגוזי לוז מקורמלים – מכניסים למחבת 2 כפות סוכר וממסים עד לקבלת גוון ענברי. מוסיפים 150 גרם אגוזי לוז ומערבבים היטב. מוסיפים בזהירות רבה 2 כפות שמנת מתוקה, מערבבים דקה נוספת ומעבירים לנייר אפיה שמונח על קרש חיתוך. ממתינים לצינון מלא וחותכים גס. מפזרים מעל הקינוחים ומחזירים למקרר ל – 5 שעות התייצבות לפחות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.