מתכון לדגי ברבוניה מטוגנים של הבשלנית המקסימה שגית מלכי פשוט ומקסים!
28/03/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 81.1 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 30 דקות
- 4 מנות
- קלי קלות
- 4 תגובות
מתכון לדגי ברבוניה מטוגנים של הבשלנית המקסימה שגית מלכי פשוט ומקסים!
מפשירים את דגי הברבוניה, סוחטים עליהם מיץ מלימון שלם ומניחים בצד חצי שעה.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס ורבע שמן.
בינתיים עד שהשמן מתחמם מסדרים 3 צלחות על השיש מימין לשמאל. צלחת אחת עם 3/4 כוס קמח, צלחת שניה ביצה טרופה עם חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית שטוחה מלח. צלחת שלישית עם 3/4 כוס פירורי לחם זהב.
כשהשמן חם טובלים דג בקמח, בביצה, בפירורי לחם ומטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד שהדגים זהובים. כשהדגים זהובים מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג ווסוחטים עליהם לימון.
הברבוניות הן קטנות מאד ומטגנים אותן שלמות. לא הייתי ממליצה לתת לילדים קטנים..
אחרי שהדג שרה בלימון הנחתו בשמן הרותח גורם לשמן לקפוץ החוצה\r\nלדעתי אפשר להסתפק בלימון רק בסוף ההכנה
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.