איך מכינים סטייק אנטריקוט על האש, אבל לא סתם סטייק, סטייק אנטריקוט מושלם! כאן תמצאו את כל הטיפים וגם את המתכון.
16/04/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 27.1 א' צפיות
- 5 מרכיבים
- 7 דקות
- 6 מנות
- קלי קלות
מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני הצליה על המנגל. סטייק מושלם על האש חייב להיות בטמפרטורת החדר לפני הצליה.
כשהגחלים לוהטות ולבנות, חוצים חצי בצל, משפדים אותו במזלג ארוך, תובלים בקערית עם שמן ומשמנים היטב את המנגל.
מניחים את נתחי סטייק אנטריקוט על המנגל וממתינים כ – 3 דקות לצריבה מושלמת. לא הופכים כל רגע את הסטייקים ולא בודקים מה שלומם!!! כאשר רואים שהסטייק מפריש טיפות דם בחלקו העליון, רק אז הופכים.
לאחר שהופכים את הסטייק ניתן לתבל בקורט מלח וקורט פלפל. לא מתבלים בשום אופן לפני. המלח ייבש את הסטייקים. לאחר כ – 2 דקות מבצעים חריץ קטן לבדיקת מידת העשיה. את הסטייקים משאירים במגש ומגישים לאחר 2 דקות מנוחה.
הערה חשובה – בדרך כלל שמניחים את הסטייקים על המנגל הגחלים נדלקות ומעלות להבה. בשום אופן לא מכבים את הלהבות בעזרת מים. במקרה והפחמים נדלקים מזיזים את הסטייקים מעט הצידה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.