פלאפל פטריות משגע, תוספת משגעת לסלט ענק. המתכון באדיבות הגולשת מורן אמירה. מורן, תודה.
28/10/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 3.7 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 20 דקות
- 18 מנות
- בינוני
- 4 תגובות
קוצצים את הבצל לקוביות סופר קטנות ומניחים בצד.
קוצצים את הפטריות לקוביות סופר קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 20 גרם חמאה, כשהחמאה נמסה וחמה (אחרי 2 דקות) מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את קוביות הפטריות, רבע כפית מלח, שקית רוטב פטריות, רבע כפית פלפל שחור, מערבבים ומבשלים כ – 8 דקות עד שרואים שהפטריות רכות לגמרי. (מערבבים מידי פעם)
מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה, לאחר שהפטריות הצטננו לגמרי מעבירים למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מוציאים מהמקרר, מוסיפים60 גרם גבינת פרמזן מגורדת, 60 גרם קשקבל, 2 כפות קמח ומערבבים.
בעדינות יוצרים כדורים בגודל כדורי פלאפל, מניחים במגש מרופד בנייר אפיה ומכניסים למקרר לשעה.
אחרי שעה כדורי הפטריות התייצבו.
על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 2 דקות.
מכניסים לקערית חצי כוס קמח ומניחים בצד.
מכניסים לקערית אחרת 3/4 כוס פירורי לחם ומניחים בצד.
מקשקשים 2 ביצים בקערית אחרת ומניחים בצד.
מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כל כדור פטריות תחילה בקמח לאחר מכן בביצה, בפירורי לחם ומעבירים למחבת.
מטגנים כל כדור 2 דקות מכל צד / עד שהכדור מזהיב ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.