כרובית עוקצת – והטעם? גן עדן! המתכון באדיבות הגולש דני בצלאל.
08/08/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 41.2 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 30 דקות
- 10 מנות
- קלי קלות
הופכים את הכרובית כך שהפרח יהיה כלפי מטה והשורש כלפיכם. מסירים את כל העלים וחותכים את הכרובית מהשורש לפרחים לא גדולים.
מכניסים לסיר כפית מלח, את פרחי הכרובית וממלאים במים עד לכיסוי. מניחים את הסיר על להבה בינונית, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. בינתיים טורפים בעזרת מזלג 2 ביצים ו – 2 כפות חרדל בקערית.
מפזרים בצלחת שטוחה כוס פירורי לחם מתובלים, חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס, חצי כפית מלח ומערבבים.
כשהשמן חם, מצפים את פרחי הכרובית, תחילה בביצה, לאחר מכן בפירורי הלחם ומכניסים אותם למחבת בזה אחר זה. כשפרחי הכרובית מזהיבים בחלקם התחתון הופכים אותם בעזרת 2 מזלגות. כשפרחי הכרובית מזהיבים משני הצדדים מעבירים אותם לצלחת ההגשה מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.