מקלובה בורגול ישראלית. אפשר גם ללא ליטר שמן! מתבלים כל שלב בנפרד ונהנים מארוחה טעימה, בריאה ומזינה. נא לא להיבהל מהרשימה הארוכה של המרכיבים! רוב המרכיבים הם תבלינים.
11/01/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 4.5 א' צפיות
- 30 מרכיבים
- 120 דקות
- 5 מנות
- מאתגר
מקלובה בורגול ישראלית. אפשר גם ללא ליטר שמן! מתבלים כל שלב בנפרד ונהנים מארוחה טעימה, בריאה ומזינה. נא לא להיבהל מהרשימה הארוכה של המרכיבים! רוב המרכיבים הם תבלינים.
בסיר טפלון רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. בינתיים פורסים 2 בצלים לטבעות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים לסיר כפית שטוחה מלח, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית פלפל אנגלי, רבע כפית כמון ומערבבים היטב. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים 3 דקות מכל כיוון. בסיום הטיגון הופכים את חלקי העוף כך שעורם יהיה מופנה כלפי תחתית הסיר. מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.
בינתיים פורסים חציל ובטטה לטבעות ומעבירים לקערה, פורסים פלפל אדום ופלפל ירוק לקוביות גדולות ומוסיפים לקערה, פורסים פלפל חריף ובצל סגול לטבעות ומוסיפים לקערה. מוסיפים כפית שטוחה מלח, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כמון, רבע כפית פלפל אנגלי, 2 כפיות שמן ומערבבים את כל הירקות עד שרואים שהתבלינים עוטפים את כל הירקות.
לאחר 20 דקות שהעוף מתבשל עם הבצל מסדרים את הירקות על העופות ודוחסים אותם כלפי תחתית הסיר. סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.
בינתיים מכניסים לקערה חצי קילו בורגול גס, שוטפים היטב, ממלאים בהרבה מאד ומים ומניחים 20 דקות בצד. לאחר 20 דקות מסננים את הנוזלים ומוסיפים כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, רבע כפית פלפל אנגלי ומערבבים את הבורגול היטב עם התבלינים. לאחר שמסיימים דוחסים את הבורגול לסיר, סוגרים במכסה ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהירקות מתרככים ומכבים להבה.
מכניסים את הסיר לתנור ואופים ב – 100 מעלות חום כשעה. לאחר שעה הופכים את הסיר על מגש ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.