בורגול עם כרוב וגזר, גם הילדים התאהבו.
24/12/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
0.5 / 5 | 1 מדרגים
- 17.9 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 25 דקות
- 6 מנות
- קל
בורגול עם כרוב וגזר, גם הילדים התאהבו.
בוררים חצי קילו בורגול גס, מכניסים לקערה, שוטפים פעמים במים קרים, ממלאים את הקערה בהרבה מים (כליטר וחצי) ומניחים בצד ל – 20 דקות. (אפשר גם חצי שעה)
פורסים בצל גדול לטבעות ומניחים בצד. מגרדים במגרדת גסה 3 גזרים ומעבירים לקערה. פורסים חצי כרוב לבן לרצועות דקות, שוטפים היטב ומוסיפים לקערה עם הגזר.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את רצועות הכרוב והגזר ומטגנים עד לריכוך הגזר. מוסיפים חצי כוס רוטב סויה תבלון, 2 כפות דבש, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית מלח ומערבבים.
מעבירים את הבורגול למסננת ומסננים היטב מהנוזלים. מוסיפים את הבורגול לסיר ומערבבים עם הירקות. מבשלים כ – 10 דקות ומערבבים מידי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. (חסרה לכם מליחות תוסיפו כף רוטב סויה, חסרה מתיקות תוסיפו כף דבש)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.