עוגת שקדים ושוקולד לבן בחושה. בלי מיקסר בטעם מרציפן משגע ומרקם קטיפתי ועסיסי.
25/06/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 14.9 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 40 עד 45 דקות דקות
- 25 מנות
- קל
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה לטמפרטורת החדר ומניחים בצד.
מנפים לתוך קערה 2 כוסות קמח תופח. מוסיפים כוס וחצי סוכר, 100 גרם שקדים טחונים לאבקה ומערבבים. מוסיפים 200 גרם חמאה מומסת, 5 ביצים, 2 כפיות תמצית שקדים אמיתית ומתחילים לטרוף עם מטרפה ידנית. מוסיפים את החלב הרותח בהדרגה וממשיכים לטרוף עד קבלת מסה אחידה. מעבירים לתבנית גדולה (גודל L), מפזרים על המסה 2 כפות שקדים טחונים ומעבירים לתנור ל – 40 דקות. קיסם עץ הננעץ בעוגה ויוצא יבש מעיד על עוגה מוכנה. אם העוגה לא מוכנה משאירים אותה 3 דקות נוספות בתנור ובודקים שוב.
בינתיים שהעוגה בתנור מחממים על לבהבה בינונית מיכל שמנת מתוקה. כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה מכבים להבה, שוברים פנימה 100 גרם קוביות שוקולד לבן, מערבבים היטב, מוסיפים כפית תמצית שקדים אמיתית ומניחים בצד.
כשמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את השמנת והשוקולד וממתינים עד שכל הנוזלים נספגים בעוגה. לאחר שהנוזלים נספגו בעוגה מפזרים 2 כפות שקדים גרוסים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.