קציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפל צ'ומה ללקק ת'אצבעות ?
10/12/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
4.5 / 5 | 1 מדרגים
- 8.5 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 40 דקות
- 8 מנות
- בינוני
מכינים את הרוטב – בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן חצי דקה (השמן לא אמור להיות חם מאד), מוסיפים כף שום כתוש, כף פלפל צ'ומה ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, רבע כוס מים רותחים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
מכינים את הקציצות – מכניסים למאסטר סלייסר בצל גדול חתוך לרבעים, חצי חבילה כוסברה, חצי חבילה פטרוזילה וקוצצים דק (לא לקצוץ יותר מידי!!!! אנחנו לא מכינים מרק).
מכניסים לקערה קילו חזה עוף טחון, 6 כפות קמח מצה, 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף, 2 ביצים, חצי כפית מלח, את הירק הקצוץ ומערבבים היטב.
מערבבים את הרוטב שבסיר, יוצרים כ – 16 קציצות ומכניסים אותן לסיר בזו אחר זו. סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות. חובה לנער את הסיר מידי פעם! לאחר 20 דקות הופכים את הקציצות ומבשלים 20 דקות נוספות.
הערה – אם החלטתם להכין חצי כמות קציצות עוף אין בעיה. כמות הרוטב נשארת אותה הכמות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.