קציצות מחשי טוניסאיות מעלפות. נהדרות עם קוסקוס, אורז, צ'יפס או פירה. מתאימות לארוחות צהריים ולאירוח מושלם. כמה טעיםםםםםםםםם!
28/08/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 94.5 א' צפיות
- 18 מרכיבים
- 30 דקות
- 14 מנות
- בינוני
מכניסים לתוך מאסטר סלייסר בצל, עגבניה בינונית, עלים מחצי חבילה כוסברה, עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, עלים מ – 3 גבעולי סלרי, קוצצים ממש דק, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה. בשלב הזה מניחים על להבה בינונית מחבת רחבה עם כוס שמן.
מוסיפים לקערה 600 גרם חזה עןף טחון (או קוביות קטנטנות מ – 600 גרם חזה עוף) 2 חלמונים, 2 כפות פרורי לחם או קמח מצה, כפית מלח, כפית גדושה קינמון טחון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב למסה אחידה.
מניחים את הקערה עם התערובת בצד ימין של השיש. ליד הקערה לכיוון המחבת מניחים צלחת עם חצי כוס קמח, ליד הקמח מניחים צלחת עם שני החלבונים שנותרו, מוסיפים להם ביצה, כפית אריסה טוניסאית וטורפים היטב.
יוצרים קציצות מהתערובת, מקמחים משני הצדדים, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים כ – 2 דקות מכל צד. עד שהקציצות זהובות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.