כדורי בשר ואפונה ברוטב עגבניות
16/05/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 59.5 א' צפיות
- 23 מרכיבים
- 60 דקות
- 6 מנות
- בינוני
כדורי בשר ואפונה ברוטב עגבניות
חותכים בצל אחד לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות (עד שהשמן מתחיל לעלות אדים).
כשהשמן מתחיל לעלות אדים מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ומעבירים לקערה.
קוצצים דק עלים מ – 10 גבעולי כוסברה, עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבצל.
מוסיפים לקערה חצי קילו בשר טחון, חצי כוס קמח מצה או פרורי לחם, 1 ביצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח ומערבבים עם הידיים את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 2 דקות. (עד שהשמן מתחיל לעלות אדים)
בינתיים מניחים צלחת גדולה ועליה נייר סופג (להעברת כדורי הבשר בסיום הטיגון)
יוצרים כדורים מהעיסה (כ – 12) ומטגנים משני הצדדים עד שרואים שהכדורים זהובים בערך 2 דקות מכל צד. (ניתן להפוך בקלות את כדורי הבשר בעזרת שני מזלגות).
כשכדורי הבשר זהובים משני הצדדים, מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על הנייר הסופג.
בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. (עד שהשמן מתחיל לעלות אדים)
חותכים בצל לאורכו ומכל חצי בצל חותכים טבעות דקות.
מוסיפים את הבצל לסיר, מערבבים ומטגנים עד שהבצל שקוף.
מוסיפים לסיר 400 גרם עגבניות מרוסקות, 100 גרם רסק עגבניות, כף פפריקה מתוקה בשמן, כפית מלח, 2 כוסות מים רותחים, כף סוכר, מערבבים ומנמיכים להבה.
מבשלים 10 דקות את הרוטב על להבה נמוכה.
לאחר 10 דקות מוציאים מהמקפיא אפונת גינה מוקפאת (משתמשים בחצי מכמות האפונה שיש בשקית).
מעבירים את אפונת הגינה לקערת זכוכית ושופכים עליה מים רותחים.
לאחר 2 דקות מסננים את האפונה מהמים.
מכניסים את כדורי הבשר לסיר ומנערים בעדינות כדי שהרוטב יכסה את כדורי הבשר.
מפזרים בסיר את אפונת הגינה בין כדורי הבשר.
סוגרים מכסה ומבשלים 35 דקות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.