30/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 21.9 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- דקות
- 40 מנות
- מאתגר
מכניסים חצי כוס גרגרי חילבה לקערה, שוטפים פעמיים, ממלאים את הקערה במים ומשרים את גרגירי החילבה לילה.
למחרת – מסננים את גרגרי החילבה מהנוזלים ומניחים בצד.
שוטפים את גבעולי הכרישה ואת גבעולי הקרת וחותכים את גבעולי הירק לחתיכות בינוניות ( בערך 5 ס"מ).
מכניסים את כל הירק החתוך לקערה שוטפים ומסננים את הנוזלים.
על התהליך הבא חוזרים 4 פעמים – מכניסים לבלנדר 2 חופנים מהירק וכוס מים (200 מליליטר) וטוחנים עד לקבלת מרקם עיסתי.
כאשר מקבלים מרקם עיסתי מוסיפים 3 כפות גדושות חילבה וטוחנים דקה. (לא טוחנים יותר מידי דק – טוחנים רק כדי לשבור את גרגירי החילבה) ומעבירים לקערה.
שוב מכניסים לבלנדר 2 חופנים מהירק וכוס מים קרים מהמקרר (200 מליליטר) וטוחנים עד לקבלת מרקם עיסתי.
כאשר מקבלים מרקם עיסתי מוסיפים 3 כפות גדושות חילבה וטוחנים דקה. (לא טוחנים יותר מידי דק) ומעבירים לאותה קערה.
שוב מכניסים לבלנדר 2 חופנים מהירק וכוס מים קרים מהמקרר (200 מליליטר) וטוחנים עד לקבלת מרקם עיסתי.
כאשר מקבלים מרקם עיסתי מוסיפים 3 כפות גדושות חילבה וטוחנים דקה. (לא טוחנים יותר מידי דק) ומעבירים לאותה קערה.
שוב מכניסים לבלנדר 2 חופנים מהירק וכוס מים קרים מהמקרר (200 מליליטר) וטוחנים עד לקבלת מרקם עיסתי.
כאשר מקבלים מרקם עיסתי מוסיפים 3 כפות גדושות חילבה וטוחנים דקה. (לא טוחנים יותר מידי דק) ומעבירים לאותה קערה.
מערבבים את כל המסה לקערה, מכניסים לתוך שקית ומעבירים למקרר ללילה.
למחרת טוחנים בבלנדר כ – 5 דקות 9 שיני שום, 16 פלפלים חריפים קטנים וחצי כוס מים עד לקבלת תערובת טחונה דק ומניחים בצד.
מוציאים מהמקרר את התערובת, מערבבים עם כף עץ ומעבירים להקצפה.
מקציפים שליש מהמסה כ – 5 דקות עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה גדולה. (כשמסיימים להקציף את החילבה על גבי המקצף בחלקו התחתון מצטברים סיבים את הסיבים הללו זורקים).
שוב, מקציפים שליש מהמסה כ – 5 דקות עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה. (כשמסיימים להקציף את החילבה על גבי המקצף בחלקו התחתון מצטברים סיבים את הסיבים הללו זורקים).
שוב, מקציפים שליש מהמסה כ – 5 דקות עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה. (כשמסיימים להקציף את החילבה על גבי המקצף בחלקו התחתון מצטברים סיבים את הסיבים הללו זורקים).
מוסיפים לקערה 3 כפיות מלח ומקפלים את המלח לתוך המסה.
מוסיפים את תערובת הפלפלים הטחונים עם השום ומערבבים כ – 2 דקות בתנועות קיפול מתחתית הקערה כלפי מעלה.
מוסיפים כפית פלפל שחור, כפית הל, כפית כמון ומערבבים כדקה וחצי.
מחלקים ל – 11 קופסאות של 500 גרם.
ניתן להקפיא את הקופסאות ולהפשיר לפני הארוחה. ההקפאה אינה פוגעת בטעם או במרקם.
כשהחילבה מפשירה מערבבים אותה מלמטה כפי מעלה ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.