22/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
3.5 / 5 | 3 מדרגים
- 17.5 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 780 דקות
- 6 מנות
- בינוני
קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות.
מקלפים ראש שום אחד ופורסים את שיני השום לאורכם.
בסיר גדול שמותאם לאפיה של לילה בתנור (עם ידיות ברזל) מחממים 2 כפות שמן.
מוסיפים את קוביות בשר האסדו וצורבים את הבשר מכל הכיוונים.
מוציאים את הבשר לקערה ומוסיפים כף שמן לסיר.
מכניסים לסיר את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים עם הבצל כדקה.
מוסיפים לסיר את הבשר הצרוב ועצמות העגל ומערבבים.
מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ומערבבים.
מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
לאחר שעה בוררים 500 גרם חיטה ושוטפים אותה במי ברז.
מוסיפים לסיר את החיטה, כף גדושה חוואיג' מרק, כף אבקת מרק עוף, כף פפריקה מתוקה, 2 כפות רסק עגבניות וכפית מלח.
לאחר שעה מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים את קצהו העליון של ראש השום. (לא מקלפים)
מכניסים את תפוחי האדמה, ראש השום והביצים לסיר ומבשלים עוד שעה.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל – 100 מעלות למשך הלילה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.