שבא לי להרגיש את יפו אני מכינה פול משגע. מזמינה אורחים לשבת בבוקר ומפנקת במנה מתובלת היטב שכמוה לא יטעמו באף מקום אחר, ועכשיו גם אצלכם. קבלו מתכון אליפות.
13/10/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 42.9 א' צפיות
- 18 מרכיבים
- 250 דקות
- 6 מנות
- בינוני
- 1 תגובות
משרים למהלך הלילה חצי קילו פול קטן יבש. למחרת שוטפים היטב 2 וחצי כוסות עדשים כתומות ומכניסים לסיר רחב (שמתאים לאפיה בתנור), מוסיפים את הפול שהושרה, 12 כוסות מים ומעבירים ללהבה בינונית בכיריים (לא מכסים במכסה). כשהתבשיל מגיע לרתיחה מנמיכים להבה, מוסיפים כף ורבע כמון, רבע כוס שמן זית, חצי כפית פלפל שחור, כף שום כתוש, מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם.
לאחר 3 שעות מוסיפים כפית ורבע מלח, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות, טועמים, אם חסר מלח מוסיפים עוד חצי כפית, מערבבים ומכבים להבה. (המסה אמורה להיות סמיכה כמו דיסה לא נוקשה מידי). מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור מחומם ל – 100 מעלות חום למהלך הלילה.
למחרת, לפני ההגשה, מערבבים את הפול בסיר, בודקים שתערובת הפול סמיכה אך לא נוקשה, אם מרגיש לכם שהמסה נוקשה (לא סביר אם הסיר מכוסה היטב) תוסיפו רבע כוס מים רותחים ותערבבו.
אופן ההגשה מורחים בצלחת עמוקה חומוס בסיבוב, מוסיפים 4 כפות גדושות פול, מפדרים בפפריקה מתוקה וכמון. מוסיפים שמן זית, מיץ מרבע לימון ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה דק. מגישים עם ביצה קשה, בצל חתוך גס, חמוצים ופיתות חמות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.