מרק קובה חמוסטה הוא עוד מעדן מלכים מהמטבח העיראקי. עשיר בירקות ירוקים, חמצמץ עם ניחוח משגע וממש טעים.
05/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 146.8 א' צפיות
- 28 מרכיבים
- 40 דקות
- 10 מנות
- מאתגר
- 2 תגובות
מכינים את המילוי – קוצצים את עלי הסלרי דק ו -2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים למחבת את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים 400 גרם בשר צלעות טחון, את עלי הסלרי הקצוצים ומערבבים כדקה.
מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי טחון, כפית שטוחה מלח, מערבבים כל הזמן את הבשר במחבת ומועכים עם מועך תפוחי אדמה או מזלג את הבשר עד שרואים שהבשר משנה את צבעו (כ – 7 דקות) מכבים להבה, וממתינים שהמילוי יתקרר.
מכינים את המעטפת – מכניסים לקערה את החומרים היבשים, חצי קילו סולת, 3/4 כוס בורגול דק (ג'ריש), חצי כפית מלח ומערבבים.
מוסיפים לקערה 2 ורבע כוסות מים פושרים, מעט חמימים. כוס אחר כוס לסירוגין ותוך כדי מערבבים את התערובת עם הידיים. העיסה צריכה להיות רכה וצמיגית. ברגע שכל הרכיבים מתגבשים מכסים בשקית ניילון, (כדי שהבצק לא יתייבש) ומניחים בצד.
מארגנים את המרכיבים למרק – קוצצים בצל אחד לקוביות בינוניות ושמים צד.
קוצצים 2 גבעולי סלרי ו – 2 בצלים ירוקים לטבעות דקות, ואת עלי הסלרי קוצצים דק ומכניסים לקערה.
חוצים את הכרישה לאורכה, פורסים לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה.
מסירים מעלי המנגולד את החלק הלבן שבאמצע, קוצצים את העלים גס ומוסיפים לקערה.
קוצצים דק רבע חבילת כוסברה ומוסיפים לקערה. חותכים את הקישוא לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. חוצים את שיני השום לאורכם ומניחים בצד.
מכינים את המרק – בסיר גדול (רצוי טפלון) על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את שיני השום החצויות ומטגנים עם הבצל כדקה.
מוסיפים את כל הירקות שבקערה ומאדים עם הבצל והשום כ – 3 דקות.
לאחר 3 דקות מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, כפית כורכום, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף וחצי אבקת מרק עוף, מיץ מחצי לימון, כף סוכר, מערבבים ומנמיכים להבה.
מכינים את הקובות – מרטיבים את הידיים היטב יוצרים כ – 20 כדורים.
משטחים כל כדור בידיים עד שיתקבל עלה דק. (מרטיבים את הידיים מידי פעם) ממלאים את העלה במילוי, סוגרים לכדור ומועכים בלחץ, מניחים את כל הקובות על משטח עבודה / מגש. כשמסיימים להכין את כל הקובות מוסיפים אותן למרק.
מכניסים למרק בין 9 ל – 10 קובות. (את היתר מקפיאים לפעם הבאה) המרק מוכן לאחר 40 דקות.
הכנתי את המרק עם עלי מנגולד וכרפס ( לא היה לי קישוא, כרישה ובצל ירוק), הטעם נפלא. בני הבית התמוגגו, המרק היה מאוד טעים
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.