מרק קובה דלעת מהמטבח העיראקי. אין דברים כאלה, הסיר חוסל כאילו אין מחר. קבלו הדרכה שלב אחר שלב לתוצאה מושלמת 🧡
20/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 10.7 א' צפיות
- 26 מרכיבים
- 40 דקות
- 10 מנות
- מאתגר
מכינים את המילוי קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שקוביות הבצל הופכות לשקופות. כשקוביות הבצל הופכות לשקופות מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, וכפית שטוחה מלח. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. כשהמילוי מתקרר שופכים את כל הנוזלים שהצטברו במחבת.
מכינים את המעטפת – מכניסים לקערה את החומרים היבשים חצי קילו סולת, 3/4 כוס בורגול דק (ג'ריש) וחצי כפית מלח ומערבבים.
מוסיפים לקערה 2 ורבע כוסות מים פושרים מעט חמימים. כוס אחר כוס לסירוגין ותוך כדי מערבבים את התערובת עם הידיים. העיסה צריכה להיות רכה וצמיגית. ברגע שכל החומרים מתגבשים, מכסים בשקית (כדי שלא יתייבש) ומניחים בצד.
מכינים את המרק – קוצצים בצל לקוביות קטנות ומניחים בצד. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות ומוסיפים לקוביות הבצל.
בסיר רחב (רצוי טפלון) על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשמשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל , פרוסות הסלרי ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
מקלפים את הדלעת, חותכים ל10 קוביות, מוסיפים לסיר, מטגנים כ – 4 דקות עם הבצל ומקפיצים מידי פעם.
מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים , חצי כוס סוכר, מיץ מלימון שלם, כף רסק עגבניות, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כפית מלח, מערבבים ומנמיכים להבה.
מכינים את הקובות – מרטיבים את הידיים היטב ויוצרים כ – 20 כדורים. משטחים כל כדור בידיים עד לקבלת עלה דק. (מרטיבים את הידיים מידי פעם. הבצק אמור להיות רך ולח)
ממלאים את העלה במילוי סוגרים את העלה לכדור ומועכים בלחץ ומניחים על משטח עבודה / מגש.
בסיום הכנת כל הקובות מוסיפים אותן למרק. – (מכניסים למרק בין 9 ל – 10 קובות. את היתר מקפיאים לפעם הבאה) המרק מוכן לאחר 40 דקות / כשהדלעת רכה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.