תבשיל עוף ברוטב מרוקאי של סבתא שמחה. חברה אהובה ביקשה שאשחזר מתכון משפחתי לתבשיל עוף פשוט להכנה וטעים 🔥 חובה לקנות 2 חלות לניגוב הרוטב. יצא פגז!!
15/07/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 19.2 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 120 דקות
- 4 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
פורסים 3 בצלים גדולים לחצאי טבעות ומניחים בצד. חותכים 4 עגבניות גדולות לקוביות ומניחים בצד. פורסים פלפל ירוק חריף לחצאי טבעות ומניחים בצד. קוצצים דק עלים מחצי מארז גדול כוסברה ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה גבוהה מחממים 4 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים את חצאי טבעות הבצל ומטגנים עד השחמה קלה. בערך 15 דקות. מערבבים מידי פעם. לאחר רבע שעה מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית מלח ומערבבים. מטגנים את התבלינים עם הבצל כ – 2 דקות ומוסיפים את קוביות העגבניה, הפלפל הפרוס לטבעות ומבשלים 15 דקות. מערבבים מידי פעם.
לאחר 10 דקות מעבירים את הסיר ללהבה הבינונית בכיריים. מכניסים לסיר את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות.
לאחר 10 דקות, הופכים את חלקי העוף, מפזרים מעל התבשיל עלים קצוצים דק מחצי מארז גדול של כוסברה. סוגרים מכסה ומבשלים שעה וחצי. מידי פעם מרטיבים את חלקי העוף ברוטב.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.