ספינג' – סופגניה מרוקאית עם טוויסט, מרגישים מיד בהבדל. זה מתכון שחייבים לנסות.
14/09/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 17.7 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 40 דקות
- 40 מנות
- בינוני
מכניסים לתוך קערה גדולה כף שטוחה מלח. מנפים מעל המלח קילו מאה וחמישים גרם קמח.
מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים, כוס סוכר, חצי כפית מחלב טחון, 4 כוסות מים חמימים (800 מיליליטר), ולשים את כל התערובת כ – 5 דקות עד לקבלת בצק דביק וגמיש.
מוסיפים חצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהשמן נטמע במסה. מניחים ל – 40 דקות התפחה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כוסות שמן כ – 3 דקות / עד שהשמן מתחיל לעלות אדים. כשהשמן מתחיל לעלות אדים בידיים לחות (לשים לב להרטיב מעט את הידיים שהמים לא יטפטפו לתוך הסיר עם השמן) לוקחים כדור בצק,מרחיבים אותו לטבעת עם שולים דקים ומכניסים לסיר.
מטגנים וכשהספינג' מקבל נפח ומזהיב הופכים אותו בעזרת 2 מזלגות. מעבירים לצלחת עם סוכר, מצפים משני הצדדים ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.