סלט חצילים בכוסברה ושום עשיר בטעמים נפלאים. נהדר כתוספת לבשרים או כמנת פתיחה.
15/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 60.5 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 30 דקות
- 6 מנות
- קל
חותכים את החציל לקוביות, מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל הקוביות 2 כפות מלח גס ומשאירים למנוחה של שעה. לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח הנותר ומנגבים במגבת נייר את המים שהופרשו מהחציל.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מכניסים את קוביות החצילים לטיגון. (מטגנים ב – 2 או 3 פעימות. לא מכניסים את כל קוביות החצילים יחד למחבת)
כשקוביות החצילים רכות וזהובות משני הצדדים מוציאים אותן מהמחבת ומניחים במסננת חצי שעה לניקוז השמן העודף ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
קוצצים דק חצי חבילה כוסברה ומעבירים לקערה. מוסיפים את קוביות החצילים, כף שום כתוש, מיץ מחצי לימון, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.