מטבוחה חצילים פיקנטית טעימה אש!
27/12/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 64.5 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 120 דקות
- 6 מנות
- בינוני
שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות, מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל כף מלח גס ומניחים למנוחה של חצי שעה לניקוז הנוזלים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון).
מגרדים במגרדת גסה 3 עגבניות גדולות ומניחים בצד. פורסים פלפל ירוק חריף לטבעות ומניחים בקערית. פורסים 7 שיני שום לאורך ומעבירים לקערית אחרת.
בסיר בינוני על הלהבה הכי נמוכה בכיריים מחממים כף שמן דקה. לאחר דקה מוסיפים את טבעות הפלפלים ומטגנים כ – 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום הפרוס, מערבבים ערבוב קצר ומוסיפים את העגבניות המגורדות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומוסיפים 2 כפות גדושות רסק עגבניות, כפית ורבע מלח, כפית פלפל לבן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, מערבבים ומכסים במכסה.
מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים את החצילים למחבת. כשהחצילים רכים וזהובים משני הצדדים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
מוסיפים את קוביות החציל לסיר עם הרוטב, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.