בשר בקר עם פירות יבשים – תבשיל חגיגי מהמטבח המרוקאי, מומלץ להגיש עם אורז לבן או קוסקוס. מחפשים מתכון חגיגי? בשר בקר עם פירות יבשים, זה מתכון בשבילכם.
20/04/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 4.8 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 180 דקות
- 7 מנות
- בינוני
בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מעבירים לסיר קילו וחצי בשר שריר (או כתף) וצורבים אותו מכל הצדדים. בערך דקה וחצי מכל צד. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
פורסים בצל סגול ובצל לבן לחצאי טבעות ומכניסים לסיר. מאדים את הבצל עד שהוא מתרכך ומזהיב ומחזירים את הבשר לסיר. מערבבים ומבשלים את הבשר עם הבצל 2 דקות.
מוסיפים 3 מקלות קינמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות נוספות. לאחר 2 דקות מוסיפים כוס יין אדום מתוק, 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, סוגרים מכסה, מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים.
לאחר שעתיים מוסיפים 150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים, 150 גרם משמשים מיובשים, 100 גרם צימוקים בהירים, 100 גרם שקדים מולבנים, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה נוספת ואם יש צורך אפילו יותר, עד שהבשר ממש רך.
הערה – אם משתמשים בבשר כתף פרוס לפרוסות זמן הבישול מתקצר לשעתיים וחצי. מוסיפים לאחר שעתיים את הפירות המיובשים ומבשלים עד שהבשר רך בסביבות החצי שעה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.