מוסקה או מפרום חצילים אתם תחליטו. העיקר המתכון אליפות!!!!! אפשר לאכול עם חלה טריה (זה ממכר), עם קוסקוס, או עם אורז. המתכון בהשראת סבתא לידיה בוטביקה.
29/11/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 13.1 א' צפיות
- 29 מרכיבים
- 40 דקות
- 15 מנות
- מאתגר
- 2 תגובות
מוסקה או מפרום חצילים אתם תחליטו. העיקר המתכון אליפות!!!!! אפשר לאכול עם חלה טריה (זה ממכר), עם קוסקוס, או עם אורז. המתכון בהשראת סבתא לידיה בוטביקה.
מכינים את הרוטב – קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומניחים בצד.
מקלפים 2 קישואים, קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
פורסים דק את גבעולי הסלרי ומניחים בצד.
על להבה בינונית בסיר רחב (רצוי סוטאג') מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, מערבבים תוך כדי טיגון עד שהבצל נהיה שקוף.
כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את פרוסות הסלרי, קוביות הקישואים ומערבבים. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כוס מי ברז, מערבבים ומביאים לרתיחה.
כשהרוטב רותח מנמיכים להבה ומוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, 3/4 כפית מלח, כפית סוכר, מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים להבה.
מכינים את המוסקה – פורסים כל חציל ל – 4 פרוסות רוחביות (תלוי בגודל החציל) , כל פרוסה חותכים לרוחב כמעט עד הסוף ומניחים בצד. (כדי למלא בבשר).
מכינים את תערובת הבשר – קוצצים לקוביות קטנות בצל אחד ומכניסים לקערה.
קוצצים דק עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה חצי קילו בשר טחון, כף אבקת מרק עוף, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה, מערבבים היטב, ממלאים את החצילים ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה אחרת 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה עם רסק העגבניות והמים 3 ביצים מערבבים היטב ומניחים בצד.
שופכים לצלחת עמוקה כוס קמח.
מסדרים על השיש מימין לשמאל, חציל ממולא, צלחת עמוקה עם קמח, קערה עם רסק העגבניות והביצים.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס ורבע שמן כ – 3 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את החצילים הממולאים מכל הכיוונים, מעבירים לקערה עם הביצה ורסק העגבניות, מצפים מכל הכיוונים ומעבירים למחבת.
מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שהמוסקה זהובה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מכניסים את החצילים הממולאים לסיר עם הרוטב בזה אחר זה, מרטיבים את חלקם העליון עם הרוטב, סוגרים מכסה ומנערים מידי פעם בעדינות את הסיר.
אם אין מקום בסיר מסדרים ב – 2 קומות ומבשלים 40 דקות / עד שהחצילים רכים. סכין חדה חודרת בקלות לחציל – המוסקה מוכנה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.