כעכ טריפוליטאי מתוק מטריף שאי אפשר להפסיק לאכול. המוניאקה נותנת לעוגיות פריכות שאין באף עוגיה אחרת. לטעום ולא להאמין.
13/05/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 46.5 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 20 דקות
- 60 מנות
- קל
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום. מערבבים כף מוניאקה עם 5 כפות מים ומניחים בצד. מנפים קילו קמח עם 2 אבקת אפיה ומניחים בצד.
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה קילו קמח מנופה עם 2 אבקת אפיה, 2 סוכר וניל, 2 כוסות סוכר, ומתחילים ללוש. מוסיפים גרידת תפוז מתפוז שלם, כוס ורבע שמן, 4 ביצים, מוניאקה מומסת ב- 5 כפות מים ולשים כ – 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונח לעבודה. מניחים את הבצק למנוחה של שעה.
לאחר שעה מכינים את צורת העוגיות בעזרת מכונת בשר ידנית עם צנתר כוכב. מוציאים מהמכונה רצועות באורך 12 ס"מ בערך, יוצרים טבעות, מניחים את טבעות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים ואופים 20 דקות. שומרים בכלי אטום.
הערה – אני קניתי את הצנתר בבושאייף. בכדי להגיע לתוצאה מושלמת חייבים להשתמש במכונת השר ידנית מצויידת בצנתר כוכב. כמובן שניתן להכין את הכעכות גם בעזרת הידיים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.