יאברק – כרוב ממולא בסגנון טריפוליטאי עם פטנט להפרדת עלי הכרוב. היאברק יוצא משגע עם טעמים חזקים בדיוק כמו שהטריפוליטאים אוהבים. האמת, אפשר בקלות לחסל חצי סיר.
30/04/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 62.3 א' צפיות
- 22 מרכיבים
- 90 דקות
- 15 מנות
- מאתגר
מפרידים את עלי הכרוב – מקפיאים את הכרוב למשך 48 שעות. לאחר 48 שעות, מפשירים את הכרוב ומפרידים בקלות את העלים מהשורש ומניחים בצד. את עלי הכרוב שנותרו ולא ניתן למלא בהם בשר קוצצים ומניחים בצד. (משתמשים בהם לרוטב)
מכינים את הרוטב קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים חצי מכמות הכרוב הקצוץ שנותר בצד ומערבבים. מבשלים עד שהכרוב מתרכך. לאחר שהכרוב התרכך (לאחר כ – 3 דקות בערך) מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים.
מוסיפים כפית גדושה מלח, כפית פפריקה מתוקה, 2 כפיות סוכר, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית קינמון טחון, מיץ מחצי לימון, מערבבים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
מכינים את המילוי – במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות. בינתיים, קוצצים בצל לקוביות קטנות, כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל לשמן, מערבבים, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף ומכבים להבה. מעבירים לקערה את קוביות הבצל, קוצצים דק חופן נדיבה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים חצי קילו בשר טחון, כוס אורז פרסי, כף גדושה שום כתוש, כפית פפריקה מתוקה, כפית קינמון טחון, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, 2 מצקות מהרוטב שבסיר ומערבבים היטב.
ממלאים את הכרוב – פורסים את עלה הכרוב, מניחים בנדיבות בשר בקצה עלה הכרוב (הקצה שהיה קרוב לשורש), מגלגלים פעם אחת, מביאים את השולים של העלה לאמצע ומסיימים את מלאכת הגלגול. (מגלגלים היטב לאטימות טובה כדי שלא יתפרקו במהלך הבישול), מניחים על מגש עד שמסיימים למלא את כל עלי הכרוב.
מעבירים את הסיר עם הרוטב ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים את הלהבה. מסדרים בסיר את הכרוב הממולא כך שהחלק הפחות הדוק של הכרוב יהיה כלפי מטה. מפזרים מעל את יתר הכרוב הקצוץ שנותר, מכסים במכסה ומבשלים כשעה וחצי / עד שעלי הכרוב מתרככים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.