
טבחה בסלק תופסת מקום שני ומכובד אחרי המפרום כתוספת לקוסקוס. מבטיחה לכם, שילוב טעמים נפלא כזה עוד לא טעמתם.
16/11/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 117.8 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 210 דקות
- 8 מנות
- בינוני
- 1 תגובות
טבחה בסלק תופסת מקום שני ומכובד אחרי המפרום כתוספת לקוסקוס. מבטיחה לכם, שילוב טעמים נפלא כזה עוד לא טעמתם.
בוררים ומשרים 2 כוסות שעועית לבנה כ – 5 שעות.
מפרידים את העלים הירוקים מהגבעול (החלק הלבן) של המנגולד, שוטפים, קוצצים גס ומעבירים למסננת לייבוש. (בחלק הלבן לא משתמשים, משתמשים רק בעלים הירוקים)
מכניסים לתוך מחבת רחבה רבע כוס שמן ומוסיפים את עלי המנגולד לסיר.
מאדים את עלי המנגולד בשמן תוך ערבוב מתמיד עד שעלי המנגולד משנים את צבעם לצבע כהה והשמן נהיה ירוק. (כ – 7 דקות)
לאחר 7 דקות טוחנים את עלי המנגולד והשמן בעזרת בלנדר מוט למרקם דק.
קוצצים דק עלים מחבילת כוסברה ומניחים בצד.
קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים קילו קוביות בשר צוואר לסיר וצורבים מכל הכיוונים.
לאחר שקוביות הבשר צרובות מוסיפים לסיר קוביות מבצל אחד, עלי מנגולד טחונים, עלים קצוצים מחבילת כוסברה, את השעועית לבנה שהושרתה, 3 כוסות מים רותחים ומערבבים.
מביאים לרתיחה, כשהתבשיל רותח ומעלה בועות מנמיכים להבה ומוסיפים 2 כפות גדושות שום כתוש, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית כורכום ומערבבים.
מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה ומבשלים שלוש וחצי שעות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.