תבשיל עוף ובמיה ברוטב פיקנטי ארוחה נפלאה לכל המשפחה.
04/11/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 11.4 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 120 דקות
- 5 מנות
- בינוני
פורסים שני בצלים לחצאי טבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, מערבבים, מטגנים דקה, מוסיפים חצאי טבעות בצל משני בצלים ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. (מערבבים מידי פעם)
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים 5 ירכי עוף לסיר כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר. מטגנים 5 דקות הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה מכסים במכסה ומבשלים שעה וחצי.
לאחר שעה וחצי מכניסים 800 גרם במיה קפואה לקערת זכוכית, יוצקים לקערה מים רותחים עד לכיסוי, לאחר שתי דקות מסננים את כל המים ומוסיפים את הבמיה לסיר. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ושוב מנמיכים להבה.
בינתיים עד שהעוף והבמיה מגיעים לרתיחה מגרדים במגרדת גסה לתוך קערה שתי עגבניות, פלפל אדום, פלפל ירוק חריף ומניחים בצד. פורסים 5 שיני שום לאורך ומוסיפים לקערה.
לאחר שמנמיכים להבה יוצקים את תערובת הירקות מהקערה מעל חלקי העוף והבמיה, מוסיפים מיץ מלימון שלם, מנערים מעט את הסיר, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה נוספת. לאחר חצי שעה קוצצים עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה טריה, מפזרים מעל התבשיל ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.