גאלאקטובוריקו – קינוח הדגל של המטבח היווני. כזה קינוח מיוחד וטעים מזמן לא אכלתם.
21/09/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 19.3 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 60 דקות
- 9 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
מכינים את המילוי – מכניסים לקערה 4 ביצים, 1/4 כוס סוכר, טורפים היטב ומניחים בצד.
מכניסים לתוך סיר 1 כוס שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב, 2 כוסות מים, 1 כוס סולת, רבע כוס סוכר, קליפה מחצי תפוז או כפית מחית תפוזים, מערבבים היטב ומניחים על להבה בינונית. טורפים ללא הפסקה בעזרת מקצף ידני או כף קפיץ עד שהמסה חמה. כשהמסה חמה מוסיפים ב – 6 פעימות את הביצים הטרופות וממשיכים לערבב בלי הפסקה. לא מפסיקים לרגע את הערבוב עד שהמסה סמיכה, כבדה ורואים שלוש בועות גדולות במסה. מבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב ומכבים להבה.
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. ממסים 200 גרם חמאה ומניחים בצד. מניחים עלה פילו לרוחב התבנית ושהשוליים יהיו מחוץ לדפנות התבנית (כמה שאפשר). מברישים בחמאה ומניחים עלה נוסף לאורך כך שיצא מהשוליים. שוב, עלה לרוחב, הברשה בחמאה, עלה לאורך, הברשה נוספת כך מברישים 10 דפי פילו.
מעבירים את המסה מהסיר לתבנית, מכסים את המלית עם השוליים של עלי הפילו ומשמנים בחמאה מומסת. מניחים עלה פילו מעל ודוחסים את הבצק לשולי התבנית קרוב לדפנות התבנית, מברישים בחמאה, מניחים מעל עלה נוסף, שוב דוחסים את הבצק לשולי התבנית ומברישים בחמאה מומסת.
חורצים כ – 12 או 18 מרובעים בעזרת סכין חדה. יוצקים את כל החמאה שנותרה בין חריצי הבצק ואופים כ – 45 דקות / עד שהמאפה זהוב.
כשהמאפה בתנור, מניחים על להבה בינונית סיר קטן, מכניסים לסיר כוס וחצי סוכר, כוס מים, כף מיץ מלימון סחוט טרי, מקל קינמון ומבשלים על להבה בינונית מונמכת, מביאים לרתיחה, מבשלים דקה נוספת ומכבים להבה.
מוציאים את המאפה מהתנור שהוא זהוב, יוצקים את כל הסירופ על המאפה וממתינים לצינון מלא. מכסים בנייר כסף ומעבירים למקרר.
הערה – לתוצאה מושלמת צפו בסרטון ההדרכה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.