בסבוסה קרם מלבי וקדאיף פרווה. אפשר ליהנות מכל העולמות. הקינוחים הכי שווים במזרח התיכון בקינוח אחד,קבלו מתכון לקינוח סופר שווה.
14/03/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 7.7 א' צפיות
- 28 מרכיבים
- 60 דקות
- 12 מנות
- מאתגר
- 1 תגובות
מכינים את הבסיס – מדליקים תנור ל – 180 מעלות. מנפים לתוך קערה 3/4 כוס קמח. מוסיפים 3/4 כוס סולת, 1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה, מערבבים ומניחים בצד. מכניסים לקערת מיקסר מצוידת בוו בלון 3 ביצים ומקציפים במהירות בינונית. מגבירים את פעילות המיקסר למקסימום ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. כשרואים שהקציפה תפוחה ובהירה יוצקים בזרם דק חצי כוס שמנת צמחית, חצי כוס שמן וממשיכים להקציף דקה.
מכבים את פעילות המיקסר, מחליפים את וו הבלון לוו גיטרה, מכניסים לקערת המיקסר את המרכיבים היבשים, מערבלים כדקה עד להטמעה עם המסה הרטובה ומפסיקים את פעילות המיקסר. מגרדים את תחתית הקערה ואת הדפנות כדי לוודא שהמסה במרקם אחיד. אם המסה אינה במרקם אחיד מערבבים אותה עם המרית. מעבירים את המסה לתבנית בינונית 20/30 ס"מ או לפורמה בקוטר 20/20 ומכניסים לתנור למשך 35 דקות. (לא משמנים את התבנית או הפורמה)
מכינים את הסירופ לעוגה – מכניסים לקלחת כוס סוכר, חצי כוס מי, מניחים על להבה בינונית ומבשלים עד שהסוכר נמס. מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית תמצית ורדים, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה מיד את כל הסירופ ומניחים בצד.
מכינים את המלבי – מכניסים לסיר 900 מיליליטר מים, 2 כפות סוכר, 900 מיליליטר מי ברז, 125 מיליליטר שמנת צמחית, מערבבים ומניחים על להבה בינונית. מערבבים בלי הפסקה עם מקצף ידני עד שהמסה סמיכה ומעלה בועות. כשרואים במסה בועות מערבבים דקה נוספת במרץ ומכבים להבה. יוצקים את המלבי על העוגה.
מכינים את הקדאיף – ממסים במיקרוגל 40 גרם מחמאה, קוצצים 70 גרם אטריות קדאיף דק. יוצקים את המחמאה על הקדאיף ומשמנים את כל האטריות. מניחים את אטריות הקדאיף על העוגה ומחזירים לתנור ל 25 / 20 דקות אפיה / עד שאטריות הקדאיף זהובות. מוציאים מהתנור וממתינים לצינון.
בינתיים שהעוגה מצטננת מכינים את הסירופ – מכניסים לקלחת כוס סוכר, חצי כוס מי ברז, מניחים על להבה בינונית ומבשלים עד שהסוכר נמס. מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית תמצית ורדים, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. יוצקים על הקדאיף את הסירופ ומניחים בצד לצינון. כשהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר עוטפים אותה בניילון נצמד ומעבירי למקרר להתייצבות ל – 10 שעות לפחות.
לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים גרוסים וקוקוס בנדיבות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.