כשהאוסובוקו מתפרק מהעצם כל האורחים נמסים. קבלו מעדן משגע מהמטבח האיטלקי.
03/09/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 8.6 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 210 דקות
- 5 מנות
- בינוני
מחלקים בצל לבן ובצל סגול לרבעים, מחלקים 2 גזרים גדולים לשלוש ומניחים בצד. מסירים שליש עליון מראש שום שלם, שוטפים ומניחים בצד.
בסיר רחב (שמתאים גם לאפיה בתנור – אפשר בסוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את נתחי האוסובוק, צורבים אותם 2 דקות מכל צד ומוציאים מהסיר.
מכניסים לסיר בצל סגול חתוך לרבעים, בצל לבן חתוך לרבעים, 2 גזרים מחולקים ל – 3, ראש שום ומטגנים 2 דקות. מחזירים את הבשר לסיר מוסיפים 2 כוסות יין אדום מתוק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כף סוכר חום קלאסי, כפית ורבע מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, מערבבים סוגרים מכסה ומבשלים שעה, לאחר שעה הופכים את נתחי הבשר ומבשלים שעה נוספת. (מנערים את הסיר מידי פעם)
לאחר שחלפה שעה נוספת מוסיפים 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים, מבשלים חצי שעה עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. מכבים להבה, מכניסים את הסיר לתנור ואופים עם מכסה חצי שעה נוספת ב – 200 מעלות חום.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.