עוגת תפוחים וקצף וינאית, מי ביקש וינטאג' ולא קיבל? קבלו מתכון לעוגת התפוחים האהובה בכל הזמנים.
07/03/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 36.0 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 45 דקות
- 20 מנות
- בינוני
- 10 תגובות
מכינים את המלית – מקלפים 7 תפוחי גרני סמית גדולים, חותכים לקוביות ומניחים בצד (לא מגרדים בפומפיה!!!). במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 100 גרם סוכר עד שהסוכר הופך לקרמל. מוסיפים 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר בזהירות ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות התפוחים, כפית קינמון, מבשלים עד לריכוך התפוחים, בערך 7 דקות (מערבבים מידי פעם) ומניחים בצד. לתשומת לבך, בסרטון התפוחים הוספו לקרמל לפני החמאה. נכון יותר להכניס למחבת קודם את החמאה, למזג אותה עם הקרמל בתנועות ערבוב ולאחר מכן להוסיף את התפוחים (מקצר את תהליך ההכנה).
מכינים את העוגה – מדליקים תנור ל – 170 מעלות' רק לאחר מכן מתחילים להכין את העוגה. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 100 גרם סוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה כשתי דקות. מוסיפים 4 חלמונים אחד אחרי השני בהפרשים של דקה ומערבלים דקה נוספת. בינתיים מנפים לקערה 2 כוסות קמח, מוסיפים כפית קינמון, 1 אבקת אפיה ומערבבים היטב.
מפסיקים את פעילות המיקסר, מגרדים את דפנות המיקסר למרכז, מוסיפים חצי מכמות היבשים, חצי מיכל יוגורט (100 גרם) וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה. מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים את הקמח והיוגורט שנותרו. מערבלים עד לקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים ומכבים את פעילות המיקסר.
משמנים תבנית בינונית בחמאה, מרפדים בנייר אפיה, משטחים את המסה בתוך התבנית (היא דביקה וזה בסדר). מפזרים מעל המסה את התפוחים המקורמלים ומכניסים לתנור, לאפיה של 25 דקות.
מכינים את הקצף – לאחר שהעוגה 22 דקות בתנור מתחילים להכין את הקצף. מכניסים 4 חלבונים לקערת מיקסר מצוידת בוו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשהחלבונים משנים את צבעם ללבן מוסיפים בהדרגה 100 גרם סוכר ומקציפים לקצף יציב.
מעבירים את הקצף לשק זילוף מצויד בצנתר כוכב ומעבירים את הקצף לשק זילוף. לאחר שהעוגה שהתה בתנור 25 דקות מוציאים אותה מהתנור ומזלפים את הקצף על העוגה. (לא חייבים לזלף, ניתן רק למרוח את הקצף על העוגה באופן אחיד בעזרת מרית). מכניסים לתנור לאפיה של 20 עד 25 דקות נוספות.
הערה – ממתינים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה.
היי שפרה, \r\nבמה ניתן להחליף את היוגורט\r\nאם רוצים לעשות את העוגה פרווה ? \r\nתודה
היי שפרה, \r\nבמה ניתן להחליף את היוגורט\r\nאם רוצים לעשות את העוגה פרווה ? \r\nתודה
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.