מאפינס ריבת חלב מטריפים. תוך יום כל המאפינסים שהכנתי חוסלו. מה זה אומר?
20/11/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.4 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 35 דקות
- 12 מנות
מחממים תנור ל – 180 מעלות חום טורבו.
מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס ורבע סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים להקציף.
מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר, בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי כוס רוויון, כוס קמח, כפית תמצית וניל אמתית וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי כוס מהרוויון הנותר, 3/4 כוס קמח ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
ממלאים 2 תבניות סיליקון שקעים (12 שקעים מלבניים) במסה, מניחים במרכז כל מלבן חצי כפית ריבת חלב (לא יותר!) , מעבירים לתנור ואופים כ – 35 דקות. לאחר 35 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם היוצא עם מעט פירורים מעיד על מאפינס מוכן.
ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן ב – 3 כפות ריבת חלב (בערך) ומזלפים בפינת המאפינס טיפה משוננת (כמו בתמונה) מפזרים מעליה פתיתי קוקוס ושומרים בכלי אטום.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.