בורקס בשר טורקי מעלי פילו. איך אוכלים? בדיוק כמו בטורקיה. חותכים לקוביות ומגישים. אוכלים את הקוביות עם הידיים וחולמים על איסטנבול.
02/07/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 79.3 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 45 דקות
- 7 מנות
- בינוני
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים חצי קילו בשר צלעות טחון, מועכים ומערבבים כל הזמן עד שהבשר הופך לפירורי ומשנה את צבעו. (כ – 4 דקות)
מוסיפים כפית מלח, כף בהרט לקובות, רבע כפית פלפל אנגלי, 2 כפות צנוברים, מערבבים ומועכים את הבשר כל הזמן עד שהתבלינים נטמעים בבשר והבשר בשל. (בערך לאחר כ – 7 דקות) כשהבשר בשל מכבים להבה וממתינים כ – 15 דקות עד שהבשר יצטנן.
לאחר שהבשר ההצטנן, מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מורחים אותו בשמן, מניחים מעל העלה עלה נוסף, מורחים גם אותו בשמן, מניחים בקצה הבצק בשר בנדיבות לאורך כל העלה, מגלגלים לגליל, יוצרים שבלול, מברישים על השבלול שמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאחר שכל השבלולים מוכנים מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ – 45 דקות ב – 180 מעלות / עד שהשבלולים זהובים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.