אחרי חמישה ימים בהונגריה ולא מעט טעימות מעוגות וקינוחי הדגל ההונגרים החלטתי לפרגן לכם במתכון לעוגת תפוחים הונגרית משגעת. יבוא אישי כבר אמרתי?
27/07/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 93.0 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 45 דקות
- 25 מנות
- בינוני
- 22 תגובות
מכינים את הבצק מנפים 500 גרם קמח ומכניסים למעבד מזון. חותכים לקוביות 200 גרם חמאה קרה מאד ומוסיפים לקמח. מוסיפים כוס וחצי סוכר (300 גרם) ומעבדים לפירורים בפולסים קצרים. מוסיפים ביצה, 100 גרם שמנת חמוצה, מעבדים עד הטמעה ומכבים את פעילות מעבד המזון. אוספים את הבצק לכדור, מועכים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מכינים את מילוי התפוחים מקלפים 10 תפוחי גרני סמית ופורסים לחצאי טבעות דקות במנדולינה או בעזרת סכין רחבה (לא מגרדים במגרדת!!!) ומניחים בצד. בווק או מחבת רחבה, על להבה בינונית ממסים 300 גרם סוכר, מנערים מידי פעם את הווק לפיזור הסוכר. כשרואים שהסוכר הופך בקצוות לקרמל ענברי מערבבים את הסוכר בעזרת כף עץ עד להמסה. מוסיפים 150 גרם חמאה. כל פעם קוביה קטנה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה במרקם אחיד. מוסיפים את התפוחים, 50 גרם צימוקים ומערבבים. מבשלים כ – 15 דקות ומערבבים מידי פעם (לא מנמיכים להבה).
מכניסים לתוך קערית 3 כפות קורנפלור, חצי כוס מי ברז ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור המומס לסיר ומערבבים במרץ עד שהמסה מתעבה. כשהמסה רותחת מוסיפים כפית קינמון, מנמיכים להבה, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות, מכבים להבה וממתינים לצינון מלא.
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. משמנים תבנית גדולה (A4) בחמאה ומניחים בצד. מחלקים את הבצק ל – 2, מרדדים על גבי משטח עבודה מקומח ומעבירים לתחתית התבנית. עושים – 10 חורים עם מזלג, מפזרים את פירורי הביסקוויטים ומורחים את תערובת התפוחים. מרדדים את חלקו השני של הבצק ומניחים על התפוחים. עושים חורים בעזרת מזלג, מברישים חלבון,
מכניסים לשלב התחתון של התנור לאפיה של 10 דקות, לאחר 10 דקות מעבירים את התבנית לשלב האמצעי של התנור ואופים כ – 30 דקות נוספות / עד הזהבה. כשהעוגה יוצאת מהתנור מפדרים באבקת סוכר.
הערות: נותר בצק? מכינים ממנו רולדה נפלא בכל מילוי שאוהבים. ריבה, שוקולד וכו'… מרדדים את הבצק ליריעה לא עבה. מומלץ לצפות בסרטון ההדרכה.
במתכון כתוב 300 גרם סוכר בבצק ובסרטון 150 גרם.
מקווה שהנכון זה 300 כי זה מה ששמתי…אם זאת טעות פשוט מרגיז כי הבצק כבר במקרר.
מחית וניל זו ממש משחת וניל, היא חזקה בטעמה מתמצית וניל. ניתן להשיגה בחנויות מתמחות אם אין לך את יכולה להשתמש בתמצית וניל איכותית.
בצק פריך לא ניתן להכין עם שמן. את יכולה להמיר במחמאה או בנטורינה על בסיס קוקוס.
אני עדיין לא מבינה מה זה תבנית סטנדרטית. בבדיקה באינטרנט נתקלתי בתיאורים שונים וסותרים. תבנית חד פעמית? תבנית של תנור? מה הגודל ?
תבנית חד פעמית גדולה. לא הענקית ולא הבינונית. 32/26 ס"מ בערך. כל חברה מייצרת סנטימטר לפה ולשם וזה בסדר.
כן כתוב.מעל הבצק שמונח בתחתית התבנית.לפני ששמים את המילוי מפזרים את הביסקויטים ע"מ שיספגו את הנוזלים של המילוי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.