עוגת דלעת ושוקולד צ'יפס עם נגיעות שוקולד. איזו עוגה מפתיעה. זו עוגה שאתם חייבים לנסות.
05/10/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.6 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 42 דקות
- 20 מנות
- קל
- 3 תגובות
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום.
מכינים את מחית הדלעת – מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומכניסים לסיר קטן. מוסיפים כוס וחצי מי ברז, 2 כפות סוכר דמררה, כפית קינמון, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, ומבשלים כ – 20 דקות / עד שהדלעת רכה.
מסננים את הדלעת מהנוזלים ושומרים את הנוזלים. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הדלעת, מעבירים דרך מסננת דקה ומניחים בצד עד שהמחית תתקרר. מזכירה לכם שוב, לא זורקים את המים שבהן בושלה הדלעת נשתמש בהם בשלב האחרון של המתכון.
מכינים את העוגה – מכניסים לתוך קערה 6 ביצים ומתחילים להקציף, לאחר 2 דקות מוסיפים כוס וחצי סוכר דמררה ב – 6 פעימות, ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה תפוחה, בהירה ורכה.
מכבים את פעילות המיקסר ומוסיפים 2 וחצי כוסות קמח תופח, כפית סודה לשתיה, כוס שמן, כוס + שליש כוס מחית דלעת, כפית קינמון טחון, מערבלים עד שהמסה מתגבשת, מכבים את המיקסר, מוסיפים 3/4 כוס שוקולד צ'יפס ומקפלים את האגוזים למסה.
משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ, יוצקים את המסה לתבנית ואופים 40 /45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה בסירופ בו בושלה הדלעת. לא יוצקים את הנוזלים על העוגה! מברישים אותם.
הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההנחיות. אחרי 45 דקות של אפיה, העוגה הייתה עדיין רטובה מאד, אפיתי שעה וגם אז בחלק התחתון הייתה עדיין רטובה.\r\nהעוגה היתה ממש טעימה, חבל שקצת רטובה.\r\nדייקתי הן בכמויות והן באופן ההכנה.\r\nבהחלט מומלצת. מתכוונת להכין אותה שוב.
הי כרמלה, תודה רבה. מאד חשוב לשים לב לטמפרטורה של התנור. בפעם הבאה אני ממליצה לך להפעיל את התנור על טורבו. אם את רואה שבסוף האפיה העוגה זהובה ומעט רטובה, תניחי עליה נייר כסף ותמשיכי לאפות 10 דקות נוספות.
התנור חומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, את העוגה הנחתי בחלק התחתון השני של התנור, הפעלתי טורבו מההתחלה, אחרי שעה עדיין היה רטוב למטה.\r\nבפעם הבאה אבצע את המלצתך ואכסה בנייר כסף, להמשך האפיה.\r\nמודה לך על התגובה המהירה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.