סמבוסק חומוס עיראקי מעלף! הרבה עבודה, אבל למי אכפת? התוצאה מושלמת! והטעם? גן עדן!
25/06/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 56.1 א' צפיות
- 15 מרכיבים
- 210 דקות
- 25 מנות
- מאתגר
- 7 תגובות
מכינים את המילוי – משרים 2 כוסות גרגירי חומוס למהלך הלילה. למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים את גרגירי החומוס לסיר, ממלאים הרבה מים, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים כשלוש שעות עם מכסה סגור למחצה. מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר וזורקים לפח.
כשהחומוס רך, מכבים להבה, מחכים שיצטנן, מערבלים במאסטר סלייסר גס (אפשר למעוך במזלג) ומעבירים לקערה.
קוצצים לקוביות סופר קטנות 3 בצלים גדולים ומניחים בצד. במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים למחבת קוביות משלושה בצלים. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף ומוסיפים כף שמן, כפית גדושה מלח, כפית גדושה כמון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות מוסיפים את גרגירי החומוס הטחונים, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים היטב ומכבים להבה.
מכינים את הבצק מנפים לקערה קילו קמח, מוסיפים כף שטוחה שמרים יבשים, כף שטוחה מלח, 2 כפות סוכר, 2 + 1/4 כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש. לאחר דקת לישה מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן. לשים 5 דקות נוספות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל – 4 כדורים, מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, ממלאים כל עיגול בכפית גדושה חומוס ובצל, סוגרים את קצוות הבצק לחצי עיגול, מהדקים היטב ומניחים בתבנית.
במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן חם מנמיכים להבה ומכניסים את הסמבוסק לשמן. מטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד הזהבה.
עוד שאלה קטנה..\r\n\r\nנשארה לי כמעט חצי מהמלית, מה עדיף – להקפיא או לשמור במקרר יום יומיים עד שאכין כמות בצק נוספת ?
שפרה יקרה,\r\n\r\nיצא ואוו… !!!! \r\n\r\nאני אחת שממש לא אוהבת טיגונים, אבל חרגתי ממנהגי כי מזמינה אורחים לשבת ורציתי שיצא טוב. לא יצא טוב, יצא מעלף… גנבתי שניים והתענגתי…. הבצק יצא ממש כמו ספינג'… \r\n\r\nהמון תודה על מתכון מוצלח במיוחד.
יצא מושלם!!\r\nאיזה בצק נימוח!!\r\nהמחמאות לא מפסיקות להגיע, אפילו אמרו שזה מזכיר להם טעם לסמבוסק של סבתא.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.