כדורי בשר עם בצלי שאלוט ואפונה עדינה. ארוחה משגעת לכל המשפחה.
15/02/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.9 א' צפיות
- 21 מרכיבים
- 55 דקות
- 6 מנות
- בינוני
כדורי בשר עם בצלי שאלוט ואפונה עדינה. ארוחה משגעת לכל המשפחה.
מכינים את כדורי בשר קוצצים לקוביות קטנות בצל גדול ומעבירים לקערה. קוצצים עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים 600 גרם בשר צלעות טחון, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ולשים את כל המרכיבים עד קבלת מסה אחידה.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מכדררים כ – 12 כדורים מהבשר ומכניסים אותם בזה אחר זה למחבת. מזהיבים מכל הכיוונים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מכינים את הרוטב מקלפים את בצלי השאלוט ומניחים בצד. קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומניחים בצד. בסיר רחב רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, ומערבבים. מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מערבבים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
חוצים 15 בצלי שאלוט ל – 2 ומכניסים לסיר מערבבים ומטגנים כ – 2 דקות. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות.
מעבירים אפונה מוקפאת לקערה מזכוכית, יוצקים עליהם מים רותחים וממתינים 2 דקות. לאחר 2 דקות מסננים את המים מהאפונה ומוסיפים אותה לסיר, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 15 דקות. לאחר 15 דקות מוסיפים את כדורי הבשר, מנערים מעט את הסיר, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה נוספת.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.